In een tot de nok toe gevulde Proosdijhal mocht VZOD/FIQAS 1 aantreden voor het kampioenschap in de wedstrijd tegen DSO uit Alkmaar. VZOD/FIQAS had nog 1 punt nodig uit twee wedstrijden om zichzelf zaalkampioen 2014/2015 te mogen noemen.

De spelers van het vlaggenschip waren duidelijk gespannen, en het was dan ook DSO die de score opende. Josine Verburg had hier al snel een antwoord op en trok de stand weer gelijk via een vrije bal.

Tot de 4-4 bleef het gelijk opgaan en kon VZOD/FIQAS de voorsprong nog niet naar zich toetrekken. Na 20 minuten speeltijd leek VZOD/FIQAS de zenuwen wat van zich af te schudden. Men ging beter spelen en dit resulteerde via afstandsschoten van onder andere Eric Spaargaren en Martijn Vervark in een 8-4 voorsprong. DSO wist echter terug te komen en verkleinde de voorsprong via twee afstandsschoten naar 8-6. VZOD/FIQAS moest weer op zoek om de voorsprong te vergroten en dit lukte even met de 9-6, maar het was DSO die zorgde dat er met een 9-7 op het scorebord de kleedkamers werden opgezocht.

In de tweede helft begon VZOD/FIQAS beter te draaien en was het weer Josine Verburg die de score opende. DSO wist hier nog eenmaal antwoord op te geven, maar het mocht niet meer baten want vanaf dat moment was VZOD/FIQAS los. Via verschillende mooie kansen zette VZOD/FIQAS een tandje bij en trok de score van 11-8 naar 15-8. Nu de marge op 6 punten gezet was trakteerde VZOD/FIQAS haar publiek op mooie acties die helaas niet direct in doelpunten omgezet werden. Maar met nog tien minuten speeltijd leek het kampioenschap in zicht en begon het publiek ondertussen al feest te vieren met verschillende waves die over de tribune golfden.

In de laatste minuten moest Donja Passies het veld ruimen vanwege een blessure, maar Hanna Viet die haar verving wist direct een prachtige doorloopbal te verzilveren en scoorde daarmee het laatste doelpunt voor de blauw zwarten 17-10. Martijn Vervark kreeg als afsluiter een zeer verdiende publiekswissel, waarmee Nils van Os de laatste minuten nog mee mocht spelen.

Na het laatste fluitsignaal ontplofte de Proosdijhal in één groot feest, na jaren werk is het het eerste team VZOD/FIQAS gelukt weer de tweede klasse in te promoveren.

Op de zondag volgend op de kampioenswedstrijd heeft de blauw zwarte selectie op de platte kar door het dorp gereden tijdens de optocht van het Kudelstaartse Carnaval. Eenmaal aangekomen in het dorpshuis werden zij ook daar nog geëerd door de Pretpeurders.