Op zaterdag 11 april was het zover. Circa vijftig korfballers van VZOD trokken naar sportpaleis Ahoy te Rotterdam om de zaalfinale 2014-2015 van dichtbij mee te maken. Alle spelers van de zaalkampioen, de VZOD C2 waren er bij. Zij kregen een speciale uitnodiging en mochten op de sportvloer, toegejuicht door duizenden korfbal liefhebbers, hun medaille in ontvangst nemen.

Geen verkeerde entourage als je nog maar 12 tot 14 jaar oud bent. Allereerst zagen zij de juniorenfinale tussen Fortuna/My Collections A1 en DeetosSnel A1 die door het eerstgenoemde team gewonnen werd. Tijdens die wedstrijd moest de C2 zich beneden melden om zich op te maken voor de kampioenenparade. Daarna was het de beurt aan de C2 om, tezamen met andere kampioensteams, de arena te betreden. Nadat onze clubnaam door de speaker aangekondigd was, mochten ze ondersteund door een licht- en muziekshow beginnen aan onze ereronde.

Vervolgens kregen ze een medaille omgehangen door een topkorfballer uit de Korfbal League. Eenmaal op hun zitplaatsen teruggekomen konden ze genieten van de “kleine finale” tussen KZ/Hiltex en Blauw-Wit Amsterdam die na een gelijk opgaande strijd met 26-25 nipt gewonnen werd door de Koog Zaandijkers.
Het klapstuk van de avond begon om 19.00 uur en was de finale tussen PKC/SWK Groep uit Papendrecht en TOP/Quoratio uit het naburige Sassenheim. Ook deze wedstrijd werd in een bloedstollende slotfase beslist. Slechts vier seconden voor tijd was het Johannis Schot van PKC/SKW Groep die de winnende treffer scoorde en zo de titel veroverde: 21-20. Helaas voor onze “buren” uit Sassenheim werd de titel dus niet geprolongeerd maar zoals hun sterspeler Mick Snel na afloop zei: “In de tweede helft misten wij doorloopballen, korte kansen en ook de passing ging achteruit. En PKC heeft het vanavond het beste gedaan en is over het hele seizoen de terechte kampioen”.
De C2 en andere VZOD-ers hebben genoten van het korfbalspektakel en gingen na afloop (na hopelijk veel geleerd te hebben) huiswaarts om hetgeen ze gezien hebben in de praktijk proberen te brengen. Je moet altijd een doel hebben om te trainen en te spelen nietwaar? En; Vooruitgang Zij Ons Doel!

vzod-c2_ahoy

Klik op de links voor de video’s van de Junioren Hoofdklassefinale, de kleine Korfbal Leaguefinale en de Korfbal Leaguefinale.