Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, VZOD/PACA A1 speelde haar belangrijkste wedstrijd in de zaal van dit seizoen. Bij aanvang van het seizoen was de doelstelling helder; kampioen worden, net als VZOD/FIQAS 1. De eerste wedstrijd van de competitie verspeelden ze hun eerste punten, uit tegen BEP. Dat waren echter gelijk ook de laatste verliespunten. De Proosdijhal zat wederom vol ouders, opa’s en oma’s veel supporters en de kampioenen van twee weken geleden die kwamen kijken wat de aankomende talenten zouden laten zien. En de verwachtingen waren hoog gespannen want één wedstrijd verliezen en verder het hele zaalseizoen de competitie domineren schept verplichtingen aan de toegestroomde toeschouwers. Haarlem A1 moest toegevoegd worden aan de zegenreeks en na het opkomen en voorstellen aan het publiek ging de wedstrijd eindelijk los.

VZOD/PACA, met in de aanval Chiel van Leeuwen, Jeffrey Kunst, Laura de Jong en Maura van Limpt ging vol op de aanval met in de eerste seconden al een grote kans, die waarschijnlijk door zenuwen gemist werd. Pas in de 5de minuut werd voor de eerste keer van afstand de korf gevonden. De verdediging, met Arian Maat, Diwan Bernsen, Louise de Vos en Ivana van Limpt, gaf geen kans weg en hun harde werken werd uiteindelijk beloond. In de 11de minuut scoorde het eerste aanvalsvak het 2de punt.

Wisselen, de spanning was weg en VZOD A1 kwam op stoom want 5 minuten later was het al 7-0. Door onoplettendheid bij de VZOD verdediging kon Haarlem iets terug doen, maar het was slechts een speldenprik want de ambities van de jonge VZOD-ers was duidelijk; we gaan er voor en worden kampioen. 11-2 met de rust, de 2de helft hoefde eigenlijk niet meer gespeeld te worden en VZOD A1 zou in navolging van het eerste kampioen in de zaal worden.

De 2de helft gaf eenzelfde beeld; VZOD scoorde en Haarlem was figurant in een overtuigende korfbal voorstelling. Het ene doelpunt mooier dan het andere, hoogstandjes met aangeef achter de rug om en dan nog scoren ook! Prachtig, publiek op de banken en na een uur was het zover en kon VZOD/PACA de staande ovatie van hun publiek in ontvangst nemen. Met 23-4 overduidelijke kampioen! En ook in deze wedstrijd kwamen alle spelers weer tot scoren. Nog één wedstrijd te gaan en dan weer naar buiten waar ze net als de selectie weer voor een feestje kunnen gaan.