Meer dan twee punten behalen in één speelronde onmogelijk? Voor VZOD/FIQAS 2 bleek het tegenovergestelde afgelopen zaterdag waar te zijn. Na een prima zaalseizoen wisten de reserves niet op de derde plaats te eindigen, die ging naar De Vinken 2; Toevallig ook de directe concurrent in de veldcompetitie, maar na zaterdag niet meer.

In de zaalcompetitie behaalde VZOD/FIQAS 2 totaal 16 punten, De Vinken 2 behaalde er 18 en won tweemaal van de Kudelstaarters. In de veldcompetitie staan de blauw-zwarten voorafgaand aan de achtste speelronde op de eerste plaats met 12 punten en de Vinkeveense met een punt minder op de tweede plaats. De enige verliespartij voor VZOD/FIQAS 2 dit veldseizoen was vorig jaar tegen de Vinken. De bijna buurvereniging groeit door de onderlinge sportieve vete onderhand uit tot angstgegner voor de ploeg die dorstig is naar promotie. De insteek voor het vervolg van het veldseizoen? Geen punten meer verliezen, te beginnen met de wedstrijd tegen Fortissimo 3.

De eerste return ving al om 12.30 uur aan in IJsselstein tegen een ploeg waartegen VZOD/FIQAS 2 in de avondwedstrijd thuis nog flink wat moeite had gehad, de eindstand was toen 15-13. Inmiddels heeft het tweede een iet wat andere samenstelling, met name aan de kant van de dames. Fenne van der Zwaard is bijvoorbeeld vlak voor het zaalseizoen vanuit de A1 aangesloten bij de groep en dat heeft Fortissimo geweten. Zij werd topscoorder in een wedstrijd die de drie supporters ondanks het weer toch goed warm wist te houden.

Het eerste aanvalsvak bestond deze keer uit aanvoerder Anne Verheul, Fenne van der Zwaard, Nils van Os en Paul te Riele. Als eerste verdedigingsvak startte Hanna Viet, Shewa Bernsen, Tim Alewijnse en Wouter Vermeulen. Bij VZOD/FIQAS 2 is het niet ongewoon om in de eerste aanval direct te scoren, met name in thuiswedstrijden. Fortissimo bleek echter hetzelfde te kunnen en scoorde binnen 20 seconden de 1-0. Gelukkig had Nils, die gedurende de wedstrijd felle duels aan ging met zijn heer, daar direct een antwoord op, althans zo leek het. De bal had, zoals Coach Attie van Kooij vaak wel beweerd, deze keer geen medelijden en dus moest het eerste aanvalsvak nogmaals opzoek naar een kans. Die ontstond uiteindelijk uit de vrije worp. Fenne scoorde haar eerste doelpunt.

Na de eerste functiewissel werd gelijk al weer duidelijk dat Fortissimo een gewaagde tegenstander is. Nils z’n heer scoorde van verre afstand, iets wat hij nog tweemaal wist te presteren in deze wedstrijd. Hanna kon gelukkig aan de andere kant de stand weer gelijk trekken met een slim ingezette doorloopbal. Na tien minuten gespeeld te hebben nam Anne het heft in handen en met een doffe plof vloog haar afstandsschot door de korf. De verdediging begon toen pas echt powerplay te laten zien door meerdere keren te onderscheppen op cruciale momenten. Het gaf de ruimte aan het eerste aanvalsvak om uiteindelijk een strafworp te forceren die Paul scoorde. Hanna maakte met een kort kansje duidelijk dat VZOD/FIQAS 2 gekomen was om te winnen. Het ontbrekende scorebord zou 2-5 getoond hebben.

De laatste 15 minuten van de tweede helft verslapte de Kudelstaarters enigszins en kreeg Fortissimo de spirit. De blauw zwarten kregen een strafworp tegen en na functiewisseling scoorde een dame van Fortissimo van afstand. Fenne wist wat terug te doen maar na nog een afstandsschot van de eerder genoemde heer van Fortissimo floot de scheidsrechter nogmaals voor een strafworp in het nadeel van VZOD/FIQAS. De stand werd daardoor weer gelijk getrokken door de thuisploeg met 6-6. Gelukkig wist Nils net voor rust nog weer een voorsprong te bemachtigen van 6-7.

En zoals de eerste helft geëindigd was begon de tweede helft. Nils nam nogmaals een schot van afstand en maakte een prachtig doelpunt. Helaas was ook Fortissimo niet minder goed gaan spelen na de rust, ze trokken de stand weer gelijk naar 8-8. Vervelend voor de wedstrijd was het feit dat ook de scheidsrechter niet van plan was anders te gaan fluiten dan in de eerste helft, ten nadele van beide teams. Het zorgde voor zoveel ergernis dat de neutrale supporter gedacht zou kunnen hebben dat het een onvriendelijk duel was. Niets was minder waar, de spelers van beide teams gingen sportief met elkaar om en dat zorgde voor een mooie wedstrijd.

VZOD/FIQAS voerde 7 minuten na de rust het scoringspercentage nog iets meer op en ging eindelijk overheersend spelen, iets wat coach Attie in de eerste helft gemist had, zo vertelde hij de spelers in de rust. Het leidde tot een serie van 8 doelpunten door Paul, Fenne, Tim en Wouter. In de laatste 9 minuten hebben de Kudelstaarters niet meer weten te scoren ondanks dat Wouter een aantal prachtige acties maakte die in een goede circusact niet misstaan.

Met een 10-16 eindstand behaalde VZOD/FIQAS 2 twee belangrijke punten en blijft het op de eerste plaats staan. Maar het feest werd pas echt compleet toen aan het einde van de dag bekend werd dat De Vinken 2 de wedstrijd tegen DSO 2 niet heeft weten te winnen. De Vinkeveners wisten slechts 5 keer te scoren in de gehele wedstrijd, bij VZOD/FIQAS nam Fenne in haar eentje dat aantal doelpunten al voor haar rekening. De angstgegner van de blauw zwarten staat nu op 3 punten afstand. De directe concurrent is nu Rapid 3 dat op slechts 1 punt afstand op de tweede plaats staat. Daarvan heeft VZOD/FIQAS 2 uit met slecht 1 punt verschil gewonnen. Het blijft dus een spannende competitie.

Volgende week reist VZOD/FIQAS 2 af naar Utrecht voor de wedstrijd tegen Synergo 7. De thuiswedstrijd tegen Synergo werd vorig jaar gewonnen met 20-7. Ze spelen om 19.00 uur.