Afgelopen zaterdag speelde de reserves van VZOD/FIQAS hun laatste wedstrijd tegen SDO 2 uit Hillegom. Eerder op de dag speelde concurrent de Vinken hun wedstrijd en wonnen deze met 10-11 van Fortissimo 3 waardoor ze virtueel één punt boven VZOD/FIQAS 2 stonden met één wedstrijd meer gespeeld. Dus de Kudelstaarters moest winnen om zich tot kampioenen te kunnen laten huldigen. Een gelijkspel zou namelijk in het voordeel van De Vinken 2 zijn die dan met een beter doelsaldo alsnog de eerste plaatst zouden pakken.

Voor het begin van de wedstrijd en tijdens de afgelopen trainingen werd door trainer/coach Attie van Kooij al verteld dat de doelstelling van het seizoen, promoveren, is bereikt en kampioen worden de kers op de taart zou kunnen worden. Er zou dus geen druk op de wedstrijd hoeven staan, maar het tegendeel bleek waar. Toen de scheidsrechter op het gras onder een heerlijk zonnetje de wedstrijd in floot leek het niet alsof VZOD/FIQAS 2 al was gepromoveerd, want de eerste aanval stond strak van de spanning en het liep voor geen meter; Foute pass op foute pass en slordig in de afronding waardoor SDO na 10 minuten op een 2-0 kwam. Het tweede aanvalsvak stelde gelijk orde op zaken want binnen twee aanvallen hadden ze de stand al weer gelijk getrokken 2-2. De eerste aanval van de blauw zwarten volgde het voorbeeld van de tweede aanval en zorgde voor een 2-4 voorsprong. Tot aan de rust werd er alleen nog om en om gescoord waardoor er een rust stand van 5-7 in het voordeel van VZOD/FIQAS 2 werd bereikt.

Na rust was het weer hetzelfde beeld als in de eerste helft, het eerste aanvalsvak van VZOD/FIQAS 2 kwam weer niet tot scoren waardoor SDO 2 de stand weer gelijk kon trekken tot 7-7. Het tweede aanvalsvak vergrootte de marge weer met twee punten 7-9 en van 8-9 tot 8-11 met nog een paar minuten leek het kampioenschap binnen, maar niets is minder waar. SDO rechtte nog één keer de ruggen en gelukkig voor VZOD/FIQAS 2 floot de scheidsrechter de wedstrijd af; iets te vroeg voor SDO, want het scorebord gaf een eindstand van 10-11 aan in het voordeel van de Kudelstaarters 2.

Twee weken geleden behaalde het eerste team van VZOD/FIQAS het kampioenschap, de dubbel zelfs, en nu mocht ook het tweede zich kampioen van de reserve vierde klasse noemen. Volgend seizoen komt het tweede op het veld dus in de reserve derde klasse uit. Dit jaar bestond het tweede nog uit een brede selectie van maar liefst 12 spelers en speelsters, volgend jaar zal er met drie selectie-teams gespeeld gaan worden. VZOD/FIQAS 1 zal dan bestaan uit een 4 om 4 selectie, het tweede en het derde zullen bestaan uit een 5 om 5 selectie.

De foto’s van deze wedstrijd zijn te vinden op de fotopagina.
Ook SDO heeft foto’s gemaakt, die zijn hier te vinden.