We moesten vroeg vertrekken naar Blauw-wit in Amsterdam, al om 07.45 uur. Toen de E1 daar aankwam was er nog genoeg tijd om even rustig wakker te worden, te wennen aan de nieuwe mascotte (zie foto) en te focussen op de wedstrijd. Om 09:00 uur werd het startsignaal gegeven. VZOD onderschepte de bal meteen en begon daarna met de aanval. In de 1e minuut hadden Imme en Cedric dan ook al veel kansen, maar scoren lukte helaas nog niet.

Isabelle kreeg een mooie kans maar ook deze ging helaas mis!  Blauw-wit probeerde een aanval op te zetten maar daar was Cedric weer met een mooie onderschepping waardoor VZOD weer kon gaan aanvallen. Wederom kregen de blauw-zwarten veel kansen maar allemaal mis! Daar was dan ook het eindsignaal van de 1e tien minuten.

VZOD kon heel even bijkomen van al het harde werken maar al snel moesten ze al weer aan de bak! De tweede tien minuten zijn van start gegaan. Na een goede pass van Ewout kreeg Imme de kans om de 0-1 te scoren, helaas mis! VZOD heeft al zoveel kansen gehad maar ze willen er allemaal niet in… Dan in de 23e minuut wordt het harde werken van VZOD dan eindelijk beloond met een mooi doelpunt van Yara, yes 0-1!  Een minuut later weer een doelpunt van Yara, maar deze wordt afgekeurd.. Wij hebben een leuke scheidsrechter die goed uitlegt waarom ze affluit. De eerste 20 minuten zitten erop.

In de eerste minuut na de rust scoort Isabella de 0-2! Daarna volgen er weer vele kansen voor VZOD, maar hij wil er maar niet in.. De ballen vliegen rakenlinks langs/over de korf. Dat maakt het erg spannend. De “aahs” en de “oehs” vliegen door de zaal. Laura scoort weer bijna!

De laatste tien minuten zijn van start gegaan! Er volgen weer drie kansen in twee seconden VZOD houdt het erg spannend voor de ouders. Blauw-wit krijgt dan ook eindelijk weer de kans om de paal te bereiken en dit resulteerde dan ook in de 1-2.

Isabella heeft gelijk een antwoord op de goal van de thuisploeg 1-3.  Daarna krijgt Isabella een strafworp omdat ze werd verdedigd door een jongen, helaas gaat die mis.. In de laatste minuut werden de vele kansen van Amy beloond met een mooi doelpunt! De eindstand is dan ook 1-4!