De eerste speelronde in poule R4O was voor VZOD 2 geen lastige. Er had wellicht een hogere score behaald kunnen worden tegen Madjoe 3 uit Rijnsburg maar de blauw zwarten kwamen wel met twee punten thuis (9-16). Het Haagse GKV wist, in de eerste speelronde met slechts 8 doelpunten tegen 19, geen punten te behalen tegen Velocitas 4 en dus ging VZOD met frisse moed de tweede speelronde in. Het zou een spectaculaire wedstrijd worden met sportiviteit als boventoon.

Met slechts acht van de twaalf spelers aanwezig en/of fit om aan te treden moest coach Attie van Kooij even puzzelen met de vakken. De eerste aanval werd geopend door Alyssa, Anne, Paul en Steven terwijl Barry, Hanna, Shewa en Wouter de eerste verdediging voor hun rekening namen. De eerste aanval resulteerde direct in een treffer. Echter, een scherp schietende dame van GKV (H) trok de stand direct weer gelijk.

Het zou het spelbeeld worden voor de volledige wedstrijd. Beiden teams bleken aan elkaar gewaagd. Van 1-1 bouwde VZOD uit naar een 4-2 om vervolgens na een kwartier spelen weer met 6-6 gelijk te staan met de Haagse Gymnasiasten Vereniging. Met in de eerste helft maar liefst 10 vrije worpen, gelijk verdeeld over beiden teams, was wel duidelijk dat beiden teams op volle scherpte speelden en voor niets minder dan de winst gingen. Ondanks dat wisten beiden teams het opvallend sportief te houden, iets wat deze wedstrijd nog mooier maakte. GKV (H) 3 wist met een snel en scherp schot veel van afstand te scoren terwijl VZOD 2 liever de rust behield en alleen juiste kansen selecteerde. De eerste helft eindigde met een doelpunt van VZOD vlak voor het fluitsignaal nog net aan in een gelijke stand van 10-10. Dat waren al meer treffers voor GKV (H) dan zij in de vorige wedstrijd na 60 minuten behaald hadden.

In de rust legde coach van Kooij het tweede team een aantal verbeterpunten voor, die voornamelijk gericht waren op de verdediging. Aanvallend zat het wel goed, het vertrouwen werd uitgesproken; VZOD zou de score kunnen blijven uitbouwen als aan de afspraken gehouden werd. GKV (H) moest daar slechts van weerhouden worden.

Zo simpel kan het soms zijn. De tweede helft bleek echter net zo lastig te worden als de eerste helft en op sommige momenten leek GKV (H) daar net iets minder moeite mee te hebben. Een gelijke stand van 12-12 wisten de bezoekers uiteindelijk uit te breiden naar 13-16. In een wedstrijd als deze is 3 punten achterstand veel en is vier punten achterstand funest. De blauw zwarte schare liet zich niet overdonderen, met nog 15 minuten op de klok begonnen ze met een inhaalslag. Van 14-17 wist VZOD, ondersteund door de fanatieke supporters, terug te komen naar 17-17. GKV (H) scherpte hun aanvallen weer aan, een 19-19 score zorgde voor veel spanning in de laatste minuten. Maar liefst 3 minuten ging de bal heen en weer en werden goede kansen gemist. Uiteindelijk resulteerde een verdedigende fout aan de kant van VZOD in een vrije worp voor GKV (H). De vrije worp werd genomen door de Haagse heer die in deze wedstrijd al twee keer eerder een vrije worp feilloos wist te scoren, ook voor de derde was dit het geval. Niet veel later floot de uitstekend fluitende leidsman voor het einde van de wedstrijd. Eindstand: 19-20.

VZOD moest weliswaar zonder punten het veld verlaten, Attie van Kooij vond dat ze dat wel met opgeheven hoofd mocht doen. Hij besloot de bespreking na de wedstrijd met de conclusie dat VZOD 2 een goede wedstrijd gespeeld had, dat GKV (H) een waardige tegenstander is en dat veel belangrijke verbeterpunten meegenomen kunnen worden naar het volgende duel. Dat zal op zaterdag 22 november gespeeld worden in de Dudok Arena in Hilversum, al om 12.20 uur. Daar zal VZOD 2 net zoals in de veldcompetitie weer proberen de punten te pakken tegen De Corvers 3.