De koek voor de Kudelstaartse korfbalvereniging was nog niet op. Na de titels voor VZOD/FIQAS 1 en VZOD/PACA A1 was het afgelopen zaterdag de beurt aan de C2-aspiranten van VZOD. Tegenstander was Groen Geel uit Wormer die met goede bedoelingen naar de Proosdijhal afreisde. De sporthal was voor dit kampioensduel flink gevuld met familie en vrienden en de gebruikelijke trommels en toeters.

In de aanval begon Lisa Dol, Joëlle Heil, Thijs Grootjans en Justin Hirs. Aan de verdediging: Lara van der Post, Rens de Jong, Tim van Soest en Erik Metzler, de taak om de boel op slot te houden zodat er lekker lang aangevallen kon worden. Misschien dat het door de kampioenstress kwam, maar VZOD moest in het begin nog even in het ritme komen.  Maar vanaf de 2-2 begon de doelpuntenmachine te lopen en werd het tempo in de aanval opgeschroefd. Dit resulteerde in vier goals op rij, waardoor de ruststand werd bereikt met 2-6. Toch wel iets tegenvallend omdat, zeker de laatste weken, VZOD C2 steeds makkelijker ging scoren. In de rust werd het team dan ook toegesproken om aanvallend eerder tot actie over te gaan en niet te lang de “vier-nul” te blijven spelen en tegelijkertijd verdedigend scherp te blijven.

In tweede helft kwamen ook Shannon Feenstra en Cedric van Dijk binnen de lijnen. VZOD liet de bal sneller rondgaan en toonde meer dreiging dan in de eerste helft. En als de talrijke kansen dan ook verzilverd worden, is het lekker korfballen. Aangemoedigd door het publiek kwamen de spelers tot grote prestaties en werd er lustig op los gescoord. Uiteindelijk finishte de wedstrijd op 16-4 en klonk het terechte “we are the champions” door de sporthal.

De C2-ers werden gefeliciteerd namens de vereniging door de voorzitter Anja Vermeulen en onder luid gejuich kon de kampioens taart aangesneden worden. Het feest werd s’avonds nog voortgezet in het clubhuis.  De trainer/coaches Bert van Soest en Robert Heil na afloop: “Het team heeft een puike prestatie geleverd. En het goede nieuws is dat er nog meer rek in zit. De spelers en speelsters zijn nog niet lang niet uitgeleerd dus hopelijk gaan ze zichzelf in de toekomst nog meer belonen met een kampioenschap”.

Korfbalvereniging VZOD gaat nu vanuit de zaal het kunstgrasveld aan de Wim Kan Dreef weer op en hopen daar met alle teams op een goede eindklassering en wellicht meer kampioenschappen.